lørdag 7. november 2009

Sesongavslutning i Sperlonga



Helt i slutten av oktober satte Nina og Larsan nesen mot Italia for å avslutte sesongen i fantastiske Sperlonga. Det skulle bli en uke fylt med både oppturer og nedturer.

Den første nedturen kom allerede en uke før avreise. Nina hadde vært på trening og kom hjem med bekkenlåsning fredag ettermiddag. Hun kunne såvidt gå og måtte ha akutt time hos kiropraktor lørdag morgen. Kiropraktoren, som Nina nå har blitt veldig godt kjent med, lovte at han skulle klare å fikse ryggen hennes før avreise til Sperlonga fredagen 6 dager senere.

Neste nedtur kom 2 dager før avreise når værmeldingen for uken viste konstant regn og 12 grader i luften i Italia. Når begge vannskientusiastene i tillegg var snydens forkjølet og ryggen til Nina enda ikke var bra var det svært nære at turen ble avlyst.

Værmeldingen ble bedre sammen med ryggen til Kanina, og alle negative tanker ble overdøvet av kriblingen i kroppen etter å få komme seg på ski i shorts og bikini igjen. Derfor var det to overtente vannskifreaks som sto klare med breddfull three- event- bag på Gardermoen den siste fredagen i oktober.

Etter lang ventetid på ski, bagger og leiebil var paret et par timer etter skjema når lydboken Panserhjerte av Jo Nesbø ble slått på som underholdning på den to timer lange bilturen til badebyen 15 mil sør for Roma. Lite ante de om hvor mye panserhjerte det skulle bli den neste uken.

Klare for første tur allerede fredag ettermiddag ankom paret Sci Nautico Laghetto i strålende solskinn klokken 16.30, men da var det folksomt på brygga og første mulighet ble først lørdag morgen.

Lørdag startet allerede klokken 04.30 da gjestene på hotellrommet vegg i vegg kom hjem fra byen og ville ha seg en hyrdestund (og flere skulle det bli utover helgen). Denne var både høylytt og langvarig, og etter å ha summet seg etter det som hørtes ut som 2 orgasmer for ham, og 3 for henne kunne de igjen lukke øynene ved 6- tiden. Med en hel uke foran seg med fantastiske forhold og supercoach tok det ikke lange tiden før frokost var spist og man befant seg klare til dyst på brygga til Davide som driver klubben.

Larsan var først ut, og med 22 grader i skyggen og 20 i vannet var det kun vest og shorts som gjaldt. Vannet var helt fantastisk å stå på, og 6 pass senere var 4 uker med vannskifri en saga blott. Det ble 4 gjennomkjøringer på 16-55 og 2 på 14-55.

Det hadde i forkant av turen vært mye fokus på om Nina skulle nå målet sitt om å komme gjennom banen før sesongen var slutt. Det gikk veddemål i klubben, og vannskientusiasten følte derfor et stort press da hun sto på brygga og tok på seg utstyret før den første turen.
Nedturen ble derfor enorm da hun i det hun ble dratt opp før første pass kjente voldsomme smerter i korsryggen. Hun bet tennene sammen og gjennomførte 3 passeringer, men da var det også jamt slutt. Hun måtte hjelpes opp i båten, og kunne hverken gå, sitte eller gjøre andre sysler til Larsans store frustrasjon.

De neste dagene ble det derfor kun vannski på Larsan. 2 turer lørdag, 3 på søndag og 2 på mandag. Til tross for samboerens ryggproblemer var gutten fornøyd. Etter 42 pass på 16, 14 og 13m line på 55 km/t hadde han bare misset 6 passeringer hvorav bare en var på 16m. Selvtilliten steg derfor proporsonalt med antall gjennomkjøringer.

Mandag ettermiddag satte paret seg i bilen og kjørte til Fondi hvor den eneste kiropraktoren i området holdt til. Mannen kunne desverre svært lite Engelsk og brukte også svært uvante metoder for å løse opp i Ninas låsning i ryggen. Etter en time med bøy og tøy satt begge igjen i bilen med panserhjerte. Ryggen var dessverre akkkurat like vond til tross for både kinesologi, fysioterapi og kiropraktiske grep.

Og det skulle vise seg å bli mye panserhjerte, ikke bare i bilen men også på hotellrommet. Nina var ikke spesielt mobil og måtte hvile ryggen mellom passene til Larsan og jobben som fotograf og operatør av videokameraet.

Onsdag, dagen før avreise klarte ikke Nina å sitte stille lenger, hun MÅTTE prøve en tur til før hun skulle hjem. Ryggen føltes litt bedre, og planen var å spinne i den ene enden så ikke belastningen skulle bli for stor. Det ble aldri noen spinn.... Etter en sving sa ryggen stopp, og 40- åringen måtte hjelpes opp i båten med store smerter.

Etter en siste tur for Larsan torsdag morgen var det tid for hjemreise, og tradisjonen tro måtte Larsan Schanche prøve å sette ny fartsrekord. Davide hadde sagt at turen til Roma tok 2 timer uansett pga. mye trafikk. Etter å ha vært i Italia en uke og lært at man i landet bruker doble sperrelinjer og skraverte felter som ekstra plass for forbikjøringer klarte gutten turen på 1 time og 20 minutter.

Etter mange nedturer for Nina gjennom uken var det endelig en opptur på flyet hjem... hun fikk 3 seter for seg selv slik at hun kunne ligge på rygg hele veien hjem til Oslo.

Selv om turen ble voldsomt amputert av Ninas helsemessige utfordringer var begge enige om at Sperlonga er en fantastisk vannskidestinasjon, og at det ikke er noen tvil om at paret kommer tilbake i 2010.

Davide holder åpent alle helger i hele vinter, og vannet på klubben har aldri vært kaldere enn 10 grader. I april får han levert en splitter ny Ski Nautique 200 med hele 405 hk. Det spørs hvor lenge det er til han igjen får besøk av norske vannskientusiaster!!



6 kommentarer:

  1. Dette var fantastisk lesning Larsan!!! Må være den mest underholdene vannskividoen jeg noen gang har sett;)

    SvarSlett
  2. Jeg bare lurer på hvilken freak som har laget en ny poll her???? Jeg blir like varm hver gang vi ser på kiropraktorvideoen... og så kommer dette i tillegg!! Jaddddda...man må ha litt selvironi....

    SvarSlett
  3. Da var pollen om rumpa til Nina borte. Da tar vi for oss Larsan istedet! Bra!

    SvarSlett
  4. Haha... ganske syk artikkel! Må jo være perfekt for deg å ha et reisefølge som ikke klarer noe annet enn å ligge på rygg hene turen?

    SvarSlett
  5. Anders "the master of polls"9. november 2009 kl. 18:57

    Next poll; who makes the sickest polls? Deres selvironiske terskel ligger litt over snittet så tippet den var innenfor;) Lå ute kanskje i 15min så mye skade kan den ikke ha gjort:) Men hvor har det blitt av videoen?? Den var jo helt rå!!

    SvarSlett
  6. Den er redigert litt, og er på vei ut igjen. Jeg hadde som noen oppdaget rotet litt med linelengdene. I tillegg har jeg kortet ned noen sekvenser etter tips fra PM.

    SvarSlett